Ny hjemmeside

Overvejelser

Sociale medier fravælges i stigende grad pga. afsløringer om misbrug af brugernes data. Benytter behandleren kun facebook, instagram eller lignende så bør en hjemmeside overvejes som erstatning.

Med egen hjemmeside kan behandleren frit rette og tilføje oplysninger, skrive indlæg mm. Dette kræver for det meste et CMS, ofte Wordpress lign, der styres via en database.

Udseende kan tilpasses med "themes", et kommentarsystem følger med, kalendere og alverdens plugins kan tilkøbes. Der er mange muligheder med et CMS.

Priser

Wordpress:
En engangsudgift på ca 5000 kr. samt mellem ca 400 kr om måneden til support og webhotel for en WordPress hjemmeside. Uden support er prisen ca 400 kr årligt for webhotel! Det er billigt!

Statisk hjemmeside:
Engangsudgift for en statisk hjemmeside med en håndfuld undersider er mellem 1500 til 2500 kr. Faste udgifter til webhotel er ca 400 kr.

Hjemmesiden skal præsentere behandleren, vise kontaktoplysninger, liste priser og behandlinger og indeholde et par artikler der forklarer behandlingerne. En håndfuld statiske HTML sider (som denne) er nok i de fleste tilfælde.

Har behandleren virkelig brug for Wordpress?

Er svarene NEJ så er det nok med en statisk (uden database) hjemmeside med 3-4 undersider for maksimalt 2500 kr.

En meget vigtig forskel er at simple Wordpress hjemmesider indlæses på 3.5s. Den side du læser nu blev indlæst på ca 0.5 sekunder (Begge målinger på min PC). Prøv selv.

SEO

Vil du findes via søgemaskiner så skal du igang med SEO. Søgemaskine optimering (SEO) er dyr, svær og tager meget lang tid. SEO går ud på at optimere din hjemmeside så den kommer øverst i søgemaskinerne (læs Google) når der søges efter bestente søgeord. Søgeord kan være "healer" eller "clairvoyant" eller kombinationer.

Prisen fra seriøse SEO bureauer er fra ca 1000 kr/time. Kravet er mindst 1 time/måned, og ofte 3 timer/måned gennem 3-4 måneder hvor der arbejdes med hjemmesiden.

Links
SEO går ud på at optimere forskellige koder på din hjemmeside og tilpasse tekster og titler til søgeordene. Det vigtigste er at der henvises til din hjemmeside fra andre relevante hjemmesider med links. Det er måden søgemaskiner vurderer om din hjemmeside er relevant ved søgninger.

Anskaffelse af links er meget svært, men der et vigtigt ikke at købe links, da søgemaskiner ellers placerer hjemmesiden lavere på søgeord..

Gør det selv!
Du kan komme 2/3 af vejen ved selv at anskaffe links. Du har mulighed for at registrere dig som behandler på forskellige lister og guider. Disse fortegnelser henviser ofte til din hjemmeside.

Hos terapista.dk kan du

Mindst tre link, med valgfri henvisningstekst helt gratis. Det er en god start. Så mangler blot den sidste 1/3 som er såkaldt onsite- optimering, hvor man tilpasser sidernes kode til.


/Af Majse Larsen